Sega och knapriga chokladsnittar

Klassiska småkakor i form av sega och knapriga chokladsnittar toppade med pärlsocker. Recept för ca 30 kakor.

Chokladsnittar tillhör verkligen de klassiska småkakorna med sin härliga blandning av segt och knaprigt. Pärlsockret på toppar gör också att de bli extra knapriga.

När du tar ut längderna från ugnen kommer de vara alldeles mjuka, skär upp dem till snittar direkt och vänta ett par minuter så är de lagom stela och uppför sig som förväntat.

Eftersom de är sega och inte torra, och till skillnad från kakor i butik fria från konserveringsmedel, håller de inte lika länge i rumstemperatur som andra torra småkakor, men de är så goda att de nog kommer gå fort åt ändå. Annars går de givetvis bra att frysa, precis som alla småkakor, och håller då i ett par månader.

Tänk på att inte förvara torra och sega småkakor i samma burk, då blir de torra segare och de sega torrare.

Kategori, , SvårighetsgradNybörjare
mängd30 portioner
Förberedelsetid30 minuterTillagningstid15 minuter
Kakdeg
 135 g strösocker
 2 msk kakao
 0,25 tsk salt
 0,50 tsk bakpulver
 150 g vetemjöl
 20 g sirap
 125 g vegetabiliskt margarin
Dekoration
 pärlsocker
Förberedelse
1

Börja med att se till att samtliga ingredienser är rumstempererade, ta ut de kylda ingredienserna ett par timmar i förväg så att alla har samma temperatur och att margarinet blir mjukt.

Bakning
2

Sätt ugnen på 180°C varmluft eller 200°C över- och undervärme.

3

Ta fram en bakplåt och klä med bakplåtspapper.

4

Blanda samman strösocker, kakao, salt, bakpulver och vetemjöl i en bunke.

5

Tillsätt sirap och mjukt margarin och rör ihop till en slät deg.

6

Dela upp degen i tre delar.

7

Rulla degbitarna till längder, ca 25 cm långa.

8

Lägg ut längderna med gott om mellanrum på bakplåten.

9

Platta ut längderna lite smått, så att de är ca 1-2 cm tjocka.

10

Strö över pärlsocker och tryck till lite lätt så det fastnar ordentligt i degen.

11

Grädda i mitten av ugnen i cirka 13 - 15 minuter eller tills de flutit ut och ser fina ut, men inte har fått färg.

12

Låt längderna ligga kvar på bakplåtspappret och skär i 2 cm breda sneda snittar med en vass kniv direkt när de kommer ut ur ugnen.

13

Låt kakorna svalna och stelna på plåten.

Ingredienser

Kakdeg
 135 g strösocker
 2 msk kakao
 0,25 tsk salt
 0,50 tsk bakpulver
 150 g vetemjöl
 20 g sirap
 125 g vegetabiliskt margarin
Dekoration
 pärlsocker

Instruktioner

Förberedelse
1

Börja med att se till att samtliga ingredienser är rumstempererade, ta ut de kylda ingredienserna ett par timmar i förväg så att alla har samma temperatur och att margarinet blir mjukt.

Bakning
2

Sätt ugnen på 180°C varmluft eller 200°C över- och undervärme.

3

Ta fram en bakplåt och klä med bakplåtspapper.

4

Blanda samman strösocker, kakao, salt, bakpulver och vetemjöl i en bunke.

5

Tillsätt sirap och mjukt margarin och rör ihop till en slät deg.

6

Dela upp degen i tre delar.

7

Rulla degbitarna till längder, ca 25 cm långa.

8

Lägg ut längderna med gott om mellanrum på bakplåten.

9

Platta ut längderna lite smått, så att de är ca 1-2 cm tjocka.

10

Strö över pärlsocker och tryck till lite lätt så det fastnar ordentligt i degen.

11

Grädda i mitten av ugnen i cirka 13 - 15 minuter eller tills de flutit ut och ser fina ut, men inte har fått färg.

12

Låt längderna ligga kvar på bakplåtspappret och skär i 2 cm breda sneda snittar med en vass kniv direkt när de kommer ut ur ugnen.

13

Låt kakorna svalna och stelna på plåten.

Notes

Sega och knapriga chokladsnittar

0 comments on “Sega och knapriga chokladsnittarAdd yours →

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.