Amerikanska sugar cookies

Härligt sega småkakor med vaniljsmak. Recept för 32 kakor.

Dessa underbart sega amerikanska sugar cookies smakade jag första gången när en amerikansk vän bjöd på dem och de var så goda att jag helt enkelt behövde baka dem själv! De har en trevlig vaniljsmak och är precis lagom söta, spröda längst kanterna och sedan härligt sega mot mitten, precis som amerikanska kakor brukar vara.

När du tar ut kakorna från ugnen kommer de vara lite uppblåsta och alldeles mjuka, vänta ett par minuter så sjunker de igen och börjar stelna. Låt dem ligga kvar på bakplåten ett par minuter innan du tar hela bakplåtspappret och lägger på ett galler för att låta dem svalna helt.

Eftersom de är sega och inte torra, och till skillnad från kakor i butik fria från konserveringsmedel, håller de inte lika länge i rumstemperatur som andra småkakor, men de är så goda att de nog kommer gå fort åt ändå. Annars går de givetvis bra att frysa, precis som alla småkakor, och håller då i ett par månader.

Tänk på att inte förvara torra och sega småkakor i samma burk, då blir de torra segare och de sega torrare.

Kategori, SvårighetsgradNybörjare
mängd32 portioner
Förberedelsetid30 minuterTillagningstid20 minuter
 390 g vetemjöl
 1 tsk bakpulver
 1 tsk bikarbonat
 225 g smör
 320 g strösocker
 1 ägg
 1 msk vaniljsocker
Förberedelse
1

Börja med att se till att samtliga ingredienser är rumstempererade, ta ut de kylda ingredienserna ett par timmar i förväg så att alla har samma temperatur och att smöret blir mjukt.

Bakning
2

Sätt ugnen på 180°C varmluft eller 200°C över- och undervärme.

3

Ta fram två bakplåtar och klä med bakplåtspapper.

4

Blanda samman vetemjöl, bakpulver och bikarbonat i en skål.

5

Vispa ihop mjuk smör och strösocker i en bunke till en jämn blandning.

6

Tillsätt ägg och vaniljsocker och vispa samman.

7

Blanda varsamt i de torra ingredienserna, lite i taget, till en jämn deg.

8

Ta matskedsstora klickar av degen och rulla till bollar och lägg ut på plåtarna, 16 på varje plåt.

9

Grädda bollarna i mitten av ugnen i cirka 8 - 10 minuter eller tills de flutit ut till kakor och ser fina ut, men inte har fått färg.

10

Låt svalna på bakplåten ett par minuter innan du flyttar över kakorna till ett galler för att svalna helt.

Ingredienser

 390 g vetemjöl
 1 tsk bakpulver
 1 tsk bikarbonat
 225 g smör
 320 g strösocker
 1 ägg
 1 msk vaniljsocker

Instruktioner

Förberedelse
1

Börja med att se till att samtliga ingredienser är rumstempererade, ta ut de kylda ingredienserna ett par timmar i förväg så att alla har samma temperatur och att smöret blir mjukt.

Bakning
2

Sätt ugnen på 180°C varmluft eller 200°C över- och undervärme.

3

Ta fram två bakplåtar och klä med bakplåtspapper.

4

Blanda samman vetemjöl, bakpulver och bikarbonat i en skål.

5

Vispa ihop mjuk smör och strösocker i en bunke till en jämn blandning.

6

Tillsätt ägg och vaniljsocker och vispa samman.

7

Blanda varsamt i de torra ingredienserna, lite i taget, till en jämn deg.

8

Ta matskedsstora klickar av degen och rulla till bollar och lägg ut på plåtarna, 16 på varje plåt.

9

Grädda bollarna i mitten av ugnen i cirka 8 - 10 minuter eller tills de flutit ut till kakor och ser fina ut, men inte har fått färg.

10

Låt svalna på bakplåten ett par minuter innan du flyttar över kakorna till ett galler för att svalna helt.

Notes

Amerikanska sugar cookies

0 comments on “Amerikanska sugar cookiesAdd yours →

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.