Veganska engelska scones

Klassiska engelska scones med russin, perfekta till afternoon tea. Recept för 8 scones.

Klassiska engelska scones med russin, perfekta till afternoon tea, här i en vegansk variant gjord på kikärtsspad och Oatly iMat. Servera med sylt och vegansk clotted cream, eller vispat vegetabiliskt margarin.

Kategori, , SvårighetsgradMedelsvår
mängd8 portioner
Förberedelsetid15 minuterTillagningstid15 minuter
 270 g vetemjöl
 45 g strösocker
 0,50 tsk salt
 1 msk bakpulver
 1 tsk vaniljsocker
 90 g russin
 75 g vegetabiliskt margarin
 50 g kikärtsspad
 200 g Oatly iMat (havregrädde)
1

Sätt ugnen på 200°C varmluft, eller 225°C över- och undervärme.

2

Blanda samma de torra ingredienserna.

3

Dela margarinet i bitar och blanda ner i bunken till en deg.

4

Tillsätt kikärtsspad och Oatly iMat blanda samman.

5

Forma till 8 små bollar och lägg i muffinsformar på en plåt.

6

Grädda i mitten av ugnen i cirka 15 minuter eller tills de fått fin färg.

Ingredienser

 270 g vetemjöl
 45 g strösocker
 0,50 tsk salt
 1 msk bakpulver
 1 tsk vaniljsocker
 90 g russin
 75 g vegetabiliskt margarin
 50 g kikärtsspad
 200 g Oatly iMat (havregrädde)

Instruktioner

1

Sätt ugnen på 200°C varmluft, eller 225°C över- och undervärme.

2

Blanda samma de torra ingredienserna.

3

Dela margarinet i bitar och blanda ner i bunken till en deg.

4

Tillsätt kikärtsspad och Oatly iMat blanda samman.

5

Forma till 8 små bollar och lägg i muffinsformar på en plåt.

6

Grädda i mitten av ugnen i cirka 15 minuter eller tills de fått fin färg.

Notes

Veganska engelska scones

0 comments on “Veganska engelska sconesAdd yours →

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.