Scones

Snabba veganska scones, perfekta en helgmorgon! Recept för 4 scones.

Om du på morgonen kommer på att du vill ha nybakat till frukost, men inte har satt någon deg under natten är dessa scones perfekta. På under en halvtimme har du nybakat till frukosten!

Om du inte har Oatly iMat hemma går det bra att byta ut det mot samma mängd standardmjölk.

Observera att detta är "svenska scones" som är snabba frukostbullar och inte detsamma som English Scones som är högre, slätare och rundare bullar som passar bra till afternoon tea.

Kategori, SvårighetsgradNybörjare
mängd4 portioner
Förberedelsetid10 minuterTillagningstid10 minuter
 270 g vetemjöl
 0,50 tsk salt
 2 tsk bakpulver
 50 g vegetabiliskt margarin
 200 g Oatly iMat (havregrädde)
1

Sätt ugnen på 230°C varmluft eller 250°C över- och undervärme.

2

Blanda vetemjöl, salt och bakpulver.

3

Blanda i margarinet till en smulig deg.

4

Häll på Oatly iMat.

5

Knåda samman till en sammanhängande deg.

6

Dela upp i fyra runda, platta kakor.

7

Lägg ut degkakorna på bakplåtsbeklädda plåtar.

8

Snitta ett kors tvärs över varje degkaka.

9

Grädda mitt i ugnen ca 8 - 10 minuter.

Ingredienser

 270 g vetemjöl
 0,50 tsk salt
 2 tsk bakpulver
 50 g vegetabiliskt margarin
 200 g Oatly iMat (havregrädde)

Instruktioner

1

Sätt ugnen på 230°C varmluft eller 250°C över- och undervärme.

2

Blanda vetemjöl, salt och bakpulver.

3

Blanda i margarinet till en smulig deg.

4

Häll på Oatly iMat.

5

Knåda samman till en sammanhängande deg.

6

Dela upp i fyra runda, platta kakor.

7

Lägg ut degkakorna på bakplåtsbeklädda plåtar.

8

Snitta ett kors tvärs över varje degkaka.

9

Grädda mitt i ugnen ca 8 - 10 minuter.

Notes

Scones

0 comments on “SconesAdd yours →

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.