Vaniljsås

Bjud på hemgjord vaniljsås till din smulpaj eller äppelkaka. Recept för ca 8 personer.

En riktig klassiker som passar perfekt till smulpaj och äppelkaka. Att göra sin egen vaniljsås från grunden går både snabbt och lätt och är mycket godare än den färdigköpta.

KategoriSvårighetsgradMedelsvår
mängd8 portioner
Förberedelsetid15 minuterTillagningstid15 minuter
 1 hel vaniljstång
 200 ml vispgrädde
 200 ml standardmjölk
 90 g strösocker
 4 äggulor
1

Häll mjölken och grädden i en kastrull.

2

Dela vaniljstången på längden och skrapa ner kärnorna i gräddmjölken.

3

Lägg även i vaniljstången.

4

Koka upp och låt koka i 3 minuter.

5

Ta upp vaniljstången och låt svalna.

6

Vispa äggulor och strösocker pösigt.

7

Tillsätt lite av gräddmjölken och vispa lite till.

8

Häll äggblandningen i kastrullen med gräddmjölk.

9

Låt sjuda sakta på svag värme, utan att koka, under vispning tills den tjocknar. Den får inte koka, då skär den sig.

10

Kyl såsen.

Ingredienser

 1 hel vaniljstång
 200 ml vispgrädde
 200 ml standardmjölk
 90 g strösocker
 4 äggulor

Instruktioner

1

Häll mjölken och grädden i en kastrull.

2

Dela vaniljstången på längden och skrapa ner kärnorna i gräddmjölken.

3

Lägg även i vaniljstången.

4

Koka upp och låt koka i 3 minuter.

5

Ta upp vaniljstången och låt svalna.

6

Vispa äggulor och strösocker pösigt.

7

Tillsätt lite av gräddmjölken och vispa lite till.

8

Häll äggblandningen i kastrullen med gräddmjölk.

9

Låt sjuda sakta på svag värme, utan att koka, under vispning tills den tjocknar. Den får inte koka, då skär den sig.

10

Kyl såsen.

Notes

Vaniljsås

0 comments on “VaniljsåsAdd yours →

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.